Yrittäjän ei tarvitse olla yksin taloushallinnon kanssa

19 toukokuun, 2021
Tilisi

Olen itse toiminut yrittäjänä useamman kerran ja päätökseni siirtyä tilitoimistoalan yrittäjäksi syntyi itse asiassa huomattuani, että en ole koskaan päässyt olemaan asiakkaana tilitoimistossa, jossa oikeasti olisin saanut sellaista palvelua, jota yrittäjänä tarvitsen.

Tarkoitan tällä, että ymmärrän hyvin yrityksen talouden avainluvut ja lakisääteiset velvoitteet, mutta yrittäjänä odotan tilitoimistolta enemmän kuin vain numeroita. Tilitoimiston kokemuksella voidaan nähdä metsä puilta eli se, mitä oikeastaan kaikki liiketoiminnan tunnusnumerot tarkoittavat. Kenenkään yrittäjän ei pitäisi jäädä yksin taloushallinnon kanssa, vaan asiantuntijan avulla voi saada lisäpotkua toiminnan kehittämiseen – tätä varten tilitoimisto on olemassa.

Kun ajatellaan taloushallinnon osa-alueita yrittäjän kannalta, niin nähdään viisi selkeää osa-aluetta:

  1. ostolaskujen vastaanotto ja maksaminen
  2. palkanlaskennan valmistelu, työajanseuranta ja työntekijöiden tietojen ylläpitäminen
  3. myyntilaskujen laadinta ja maksuvalvonta
  4. kirjanpitoaineiston koosto ja toimittaminen tilitoimistoon
  5. kirjanpitoraporttien vastaanottaminen ja tulkinta.

Näihin kaikkiin tilitoimisto tarjoaa apua. Osto- ja myyntilaskujen käsittely on rutiinityötä, johon ei kannata käyttää esimerkiksi ylimmän johdon tai kallispalkkaisten huippuasiantuntijoiden aikaa. Myös palkanlaskenta kannattaa ulkoistaa alan ammattilaiselle ja näin säästää itsensä monelta pikkuharmilta, jotka liittyvät viranomaisvaatimuksiin. Nämä kaikki osa-alueet ovat sellaista toiminnan peruskauraa, jotka täytyy olla kunnossa ja hoitaa säännöllisesti, jotta yrityksen rahaliikenne sisään ja ulos virtaa ongelmitta.

Kirjanpitoaineiston koostaminen oli ennen aikaa vievä työ, kun kaikki toimitettiin paperilla. Nykyään tämä osa yrityksen hallinnollisesta työstä hoituu pitkälti sähköisen taloushallinnon järjestelmien avulla. Esimerkiksi käyttämämme Netvisor hoitaa kaiken kirjanpitoaineiston koostamisen ja toimittamisen vaivan.

Näiden jälkeen seuraa se lisäarvo, jota tilitoimisto tuottaa yrittäjälle: asiantuntija-arvio perustuen yrityksen tunnuslukuihin. Kirjanpitoraporttien passiivisen toimittamisen sijaan käymme aktiivisesti läpi yrittäjän kanssa sovitulla aikavälillä, esimerkiksi tilinpäätöksen yhteydessä, yrityksen tunnusluvut ja sen, mitä ne meille kertovat yrityksen tilasta, menneestä ja tulevasta.

Yrittäjän ei siis todellakaan tarvitse olla yksin taloushallinnon kysymysten äärellä – Tilisi auttaa!

Kiinnostuitko kuulemaan lisää toiminnastamme?

Ota yhteyttä, niin edustajamme tulee kertomaan sinulle, miten voimme tehostaa toimintaanne.