Sähköinen, paperiton taloushallinto

9 kesäkuun, 2021

Mitä se paljon puhuttu sähköinen taloushallinto tarkoittaa? Mielestäni olisi helpompi puhua paperittomasta, tai ainakin vain vähän paperia käyttävästä taloushallinnosta, sillä siitä seuraavat tärkeimmät edut, joita sähköinen taloushallinto tarjoaa yrittäjälle.

Kun ajatellaan taloushallinnon yleisimpiä ja eniten työllistäviä osa-alueita, niin huomataan, että paperittomuus tuo niihin kaikkiin merkittävän ajansäästön ja tuottavuusloikan. Myyntilaskujen muuttaminen sähköiseksi poistaa tarpeen tulostaa ja postittaa laskuja asiakkaille. Lisäksi se poistaa tarpeen koota yhteen paperikopioita lähetetyistä laskuista kirjanpitoa varten. Nämä kaikki työvaiheet hoituvat sähköisen taloushallinnon järjestelmässä, esimerkiksi Netvisorissa.

Sama hyöty saadaan myös ostolaskujen käsittelyyn. Lisäksi nähdään myös ennustetta menoista, kun katsotaan sisään tulleiden laskujen yhteissummaa ja jaksotusta. Aiemmin nämäkin vaativat manuaalista työtä ja aikaa. Osto- ja myyntilaskujen sähköinen käsittely samassa järjestelmässä antaakin yrittäjälle parilla hiiren klikkauksella suoran näkymän yrityksen tilanteeseen ja vaikkapa kassavirtaennusteeseen.

Palkanlaskennassa tulevat palkat, maksetut palkat ja maksuliikenteen hallinta saman järjestelmän kautta kuin osto- ja myyntilaskujen hallinta tarkoittaa, että yrittäjällä on kokonaiskuva yrityksen tuloista ja menoista sekä varma tieto esimerkiksi maksetuista palkoista mahdollisten epäselvyyksien oikomiseksi työntekijöiden kanssa. Yrittäjän kannalta tämä varmuus ja helppous on itsessään jo arvokasta, koska ei tarvitse murehtia, että onko siellä numerot nyt oikein vai ei.

Sähköinen taloushallinto ei siis ole mikään mystinen tai vaikea asia, vaan ihan arkipäivän sujuvuutta ilman turhaa paperinpyörittelyä! Sanoisin, että jokainen yrittäjä ansaitsee sähköisen taloushallinnon avukseen, sen verran paljon se helpottaa yrittäjän elämää.

Onko aika siirtyä sähköiseen taloushallintoon?

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme tulee kertomaan millainen siirtymäprosessi olisi yrityksellesi.