Yrittäjän loppuvuosi, valmistaudu tilinpäätökseen

3 marraskuun, 2023
tilinpäätös, tilisi, kirjanpitäjä

Yrittäjät ovat vuoden 2023 aikana olleet keskeisessä roolissa yhteiskunnassa hyvinvoinnin rakentajina. Vain kannattava yritystoiminta luo talouteen kestävää kasvua ja ihmisille vaurautta. Toivotamme kaikille yrittäjille rohkeutta jatkaa yrittämistä ja voimia tehdä tulosta! Yrittäjän vuoden yksi jokavuotinen merkkipaalu on tilinpäätös, joka suurella osalla yrityksistä on vuoden lopussa. Mitä siihen liittyvää pitikään muistaa?

Tilinpäätökseen liittyvistä tehtävistä yrittäjälle ehdottomasti useimmiten eteen tulee kirjanpitäjän pyyntö toimittaa kaikki kuitit ja muu aineisto ajoissa, jotta tilikausi voidaan sulkea asianmukaisesti.

Tilinpäätöksen liittyy myös mukava velvollisuus: muistathan lähettää myyntilaskut ajoissa asiakkaillesi, jotta myynnit kohdentuvat oikealle vuodelle!

Asia, josta nyt kannattaa iloita asianmukaisesti, on myös mahdollisen liikevoiton määrä ja päätös sen käyttämisestä. Mieti osingonjakoa ja suunnittele ensi vuoden toimintaa. Millaisia suunnitelmia ensi vuodelle on ja mitä ne vaativat myös talouden näkökulmasta?

Näistä ja koko kuluneen ja tulevan vuoden asioista on nyt oiva hetki keskustella myös taloushallinnon kumppanin kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä Tilisin asiantuntijaan, ja mietitään yhdessä, voisiko jotain tehdä vielä fiksummin taloushallinnon parissa ja missä asennossa firma makaa tällä hetkellä.

Niin, ja muistathan toimittaa aineiston ajoissa kirjanpitoon!

Riku Ryödi
Riku Ryödi
040 5033 923
riku.ryodi@tilisi.fi